Amprentare 3D

Clinica Aesthetica dispune de sistemul 3Shape de scanare intraorala de ultima generatie. Amprentele digitale ofera acuratete optima, sporesc rezultatele clinice si reduc nevoia de ajustare a restaurarii. Nu mai exista distorsiuni sau bule de aer, ca in cazul amprentelor traditionale si nu este nevoie de re-amprentare. Vizualizarea directa pe ecran ii permite dentistului sa faca ajustari in timp ce scaneaza si sa obtina o amprenta optima dintr-o singura incercare. Cu amprentele digitale, pacientul are parte de o experienta de amprentare care este deopotriva mai rapida si mai comfortabila. Nemultumirile si discomfortul pacientilor legate de materiale voluminoase in gura, timpii lungi de fixare si iritatiile vor disparea complet. Acuratetea superioara a amprentelor digitale asigura restaurari mai bune cu ajustari si slefuiri minime, reducand timpul petrecut de pacient pe scaunul de consultatie.

Microscop Zeiss

Microscopul poate fi utilizat in aproape toate procedurile stomatologice, dar indicatia de electie este endodontia. Marirea si iluminarea imaginii dintilor creeaza posibilitatea efectuarii unui tratament de canal perfect. Performantele optice remarcabile ofera posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Calitatea deosebita a imaginii se datoreaza iluminarii coaxiale, astfel imaginea nu formeaza umbra. Vizualizarea celor mai fine detalii este foarte importanta pentru diagnostic si pentru tratament. Cu ajutorul camerei incorporate, imaginile surprinse sunt redate pe monitor, astfel pacientul poate vedea detalii ale tratamentului, comunicarea medic-pacient fiind in acest fel mult imbunatatita.

Inhalosedare

Inhalosedarea cu protoxid de azot reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate. Folosirea protoxidului de azot in combinatie cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimţi nici o senzaţie de teamă. După terminarea tratamentului, medicul întrerupe administrarea protoxidului de azot şi administrează pacientului pentru un interval de cateva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substanţei inhalate.

Fiziodispenserul NSK Surgic XT Plus

Fiziodispenserul este un aparat utilizat în intervențiile de chirurgie orală, în special în implantologie. Prin variația electronică a cuplului motorului, acest aparat permite inserarea precisă și corectă a implanturilor dentare. Fiziodispenserul NSK cu fibra optica este un aparat folosit in Cinica Aesthetica, ce ajuta medicul implantolog sa creeze situsul implantar.

Piezotom

Reprezintă o tehnologie avansată utilizată în efectuarea unor proceduri chirurgicale osoase complexe, dar și in cazul odontectomiilor. Protejează țesutul moale și permite refacerea mai bună a acestuia. Astfel, contribuie la protocoale terapeutice mult mai rapide și mai puțin invazive. Piezotomul este un aparat generator de putere ultrasonică cu care se realizează atât intervențiile chirurgicale de la nivelul osului (osteotomie, osteoplastie, sinus lift), cât și unele tratamente convenționale (curățarea smalțului și a dentinei). Datorită semnalului modulat generatorul devine inactiv la nivelul țesutului moale, limitând astfel toate riscurile. Este foarte eficient in odontectomii, crearea accesului la interventia chirurgicala de sinus lift extern si in lateralizarea nervului alveolar inferior protejand elementele vasculare si nervoase. Reduce durerea si edemul ducand de asemenea la o vindecare mai rapida.

Endomotorul VDW.SILVER

Micromotorul este o piesa intermediara pentru actionarea contraunghiului si piesei drepte, fara conectarea separata a acestora la furtun, ele conectandu-se prin simpla introducere pe tija centrala a micromotorului. Micromotorul prezinta un inel exterior folosit pentru a stabili sensul de rotatie, permitand rotatia in sensul acelor de ceasornic sau in sens invers acelor de ceasornic, aspect foarte util pentru actionarea diverselor instrumente. Printr-o miscare de reciprocitate, micromotorul VDW.SILVER, utilizat in clinicile noastre stomatologice, prepara usor, sigur si rapid canalele. Micromotorul face posibila prepararea canalelor anatomice dificile cu rezultate predictibile folosind un singur ac.

Centrifuga DragonLAB

Centrifuga este necesară pentru a obţine plasma ce conţine proteinele care grăbesc procesul de regenerare a ţesutului afectat, medicul recoltând pacientului o cantitate mică de sânge. De asemenea, prin centrifugare se poate obţine şi membrana naturală utilizată în cazul unor proceduri stomatologice complexe precum sinus lift şi astfel, timpul de integrare a acesteia este imediat, rata de succes a intervenţiei creşte la 100% şi timpul de vindecare scade considerabil. Tipurile de tratamente dentare în care poate fi utilizată centrifuga: intervenţia de implant dentar, adiţie osoasă pentru implantul dentar, repararea osului pentru a repara traumele la nivel local cauzate de extracţia unui dinte sau a unui chist.

Lampa albire Beyond Polus Advanced

Clinica Aesthetica aduce in Iasi sistemul Beyond Polus Advanced, cel mai avansat echipament pentru albirea dintilor, care produce rezultate maxime si rapide, in conditii de siguranta maxima pentru parodontiul marginal si structura smaltului dentar. Timpul necesar unui tratament de albire a dintilor este de numai 20 de minute, comparativ cu alte produse mai lente. Dental Advisor – cea mai prestigioasa revista de stomatologie din SUA – a acordat note excelente produselor Beyond pentru albirea dintilor.

Obtura 3D MAX

Sistemul Obtura 3D MAX de livrare rapida de gutta percha termoplastifiata umple chiar si cea mai dificila forma de canal, asigurand o sigilare completa 3D cu rezultate eficiente si previzibile. Clinica Aesthetica are in dotarea sa singurul sistem de livrare de gutta percha calda, care poate fi rapid si eficient incorporat cu toate tehnicile de dezambalare, asigurand o eficienta de umplere in mai putin de 60 secunde fiind cea mai eficienta tehnica de umplere in endodontia de astazi.

Diagnodent

Acest instrument de diagnostic de ultima generatie functioneaza pe diferenta de fluorescenta intre substantele dintilor sanatosi si cei bolnavi. Detecteaza cu mare fiabilitate pana si cele mai mici leziuni fara a expune pacientul la radiatii. Sondele robuste din safir pot detecta cariile oriunde s-ar afla, chiar si in spatiul interdental. In timp ce sondele fisura trimit de obicei unde de laser paralele, sonda proximala are o deflectie a undei laser de 100°, permitand diagnoza pe intreaga suprafata a dintelui. In special la copii si adolescenti cariile fisura reprezinta 80% din cazurile de tratament. Metodele convetionale de detectare a cariilor ascunse nu sunt suficient de sigure. In special adultii sufera de carii secundare si proximale, presupunand ca acestea sunt gasite deoarece diagnosticul vizual este foarte dificil.

Electrocauter Coltene

Electrocauterul este ideal pentru interventiile de microcoagulare si pentru chirurgie mica si mijlocie, fie ea monopolara sau bipolara. Selectand diferitele functii se pot efectua taieturi pure, taieturi cu coagulare si coagulare bipolara folosind un adaptator special. Posibilitatea de a schimba functiile si de a stapani iesirea de potenta prin manerul de electrozi, permit efectuarea interventiilor chirurgicale in deplina siguranta, permitand astfel o intervetie chirurgicala rapida, sigura si o recuperare usoara a pacietului.

Vita Easy Shade

VITA Easyshade V permite determinarea exacta a culorii dintilor naturali sau supusi tratamentului de albire si o varietate de restaurari, prin masurare electronica. Cu noul VITA Easyshade V determinarea si comunicare culorii ramane digitala datorita tehnologiei de varf utilizate. Conceptul de operare user-friendly este completat de ecranul tactil OLED comod si intuitiv in acelasi timp. Aceasta combinatie de tehnologii de varf asigura preluarea de la pacient o culoare exacta si asigura respectarea nuantelor naturale in cazul realizarilor de coroane dentare.

Copyright 2019-2024 - Clinica Aesthetica